Jullie moesten er even op wachten (er kwam ineens iets tussendoor met het bakken van kerstkransjes en het maken van een zes gangen diner…), maar hier is weer het nieuwsoverzicht met wel iets heel smakelijks in de hoofdrol. En eigenlijk is het heel erg toepasselijk: effe wachten… nog effe wachten… effe wachten nog…. Jazeker, pizza!
Olifant in de kamer
Wie afgelopen maand ook even moesten wachten tot ze weer pizza mochten eten, waren de radiodj’s van 3FM die voor het goede doel zonder eten in het Glazen Huis verbleven. Opvallend detail: er hing een poster van een Turkse pizza aan de muur… Dat is een beetje hetzelfde als niét aan een roze olifant denken, toch?
Foodpairing made easy
Als de Augurkenkoning een samenwerking aan gaat om ijsjes met zure bommensmaak te verkopen en Jamin chocoladeletters met Engelse drop verkoopt, kan Pizza Hut niet achter blijven: zij lanceerden voor de feestdagen hun eigen tomatenwijn. De wijn is gemaakt van rijpe tomaten en verrijkt met basilicum. Uiteraard is de wijn rood, maar vergis je niet: hij smaakt naar een witte wijn.
Een heel dure topping
Pizza, wijn… wat mist er nog? Oja, drugs natuurlijk! Althans, dat dachten ze blijkbaar bij een pizzeria in Düsseldorf, waar je naast een grote ronde schijf met kaas en tomaten óók cocaïne kon bestellen. Iedereen die nr. 40 van de kaart koos, kreeg daar automatisch een zakje wit poeder bij. En dat gebeurde vaak, aldus de Duitse politie: “Pizza nr. 40 was een van de best verkopende pizza’s.” Also. (Ach ja, als tegenwoordig zelfs ananas op een pizza mag, waarom dan niet ook een beetje lala*?)
Bakkers klaar? Bakken maar.
Wil je echt zeker weten wat er in je pizza zit, dan kun je die het allerbeste zelf maken. Maar hoe doe je dat en wat is het geheim van een écht goede pizza? Later deze maand kun je dat leren in Zwijndrecht, waar de eerste pizzaschool haar deuren opent. En de initiatiefnemers geven dit alvast weg: “Het deeg is het belangrijkste.” Zo wordt je pizza buitenaards lekker.
Een kraterlandschap
Over buitenaards gesproken… Heb je weleens gehoord van de pizzamaan? Die blijkt te bestaan en te luisteren (voor zover manen kunnen luisteren) naar de naam ‘Io’ en telt naar alle waarschijnlijkheid 400 vulkanen. Lang werd gedacht dat deze bijzondere maan een ondergrondse magma-oceaan had, maar nu zijn onderzoekers daar niet meer zo zeker van. Nu kan ik jullie vermoeien met alle technische details, maar de belangrijkste vraag is natuurlijk niet of er nu wel of niet een magma-oceaan is, maar waarom we deze planeet een pizzamaan noemen. Het antwoord daarop is simpel: dat is zo vanwege zijn pokdalige landschap. Hij had dus ook grindtegel kunnen heten, bolletjestruiplaneet of framboosmaan.
Van geen pizza mogen eten tot een illegale topping op je pizza tot pizzamaan Io – ik denk dat we wel rond zijn (en anders is de pizza dat wel). Ik hoor het belletje van mijn oven, die van mij is in ieder geval klaar!
*Lala is straattaal voor coke en vond ik dan wel weer grappig als je het liedje van André van Duin nog in je hoofd hebt. (‘Lalalala, lalalala, lalalalalalalalala.”) Goed dat ik ‘m uitleg, ik weet het. 😉
Ik schrijf iedere week over een onderwerp dat me opviel in het nieuws. De ene week is dat poep, dan weer chocolade en nu dus pizza.
Wil je dat ik voor jouw medium schrijf? Neem dan contact op!
In deze blog zit een affiliatelink. Dat betekent dat als jij iets koopt nadat je op die link hebt geklikt, dat ik dan een klein percentage van het aankoopbedrag krijg. Dat kost jou niets extra, maar zo verdien ik toch een beetje aan deze gratis artikelen.